Hoe wax ik mijn Fjällräven G1000 ?

Fjällräven gebruikt al een eeuwigheid G-1000 stof in zijn jassen en broeken. Afgezien van de duurzaamheid en winddichtheid van het materiaal, kan je het waterafstotend vermogen zelf beïnvloeden door de stof te behandelen met Greenland Wax.

Wij vertellen je hoe je dit best aanpakt, en het is echt niet moeilijk wanneer je het op je gemak thuis doet.

Hoe wax ik mijn G1000?

G-1000 is een sterk materiaal (katoen/polyester) dat behoorlijk windbestendig is. Door een extra behandeling met Greenland Wax  kun je deze windbestendigheid verhogen en de stof beter waterafstotend maken.

Merk op dat Greenland Wax waterafstotend is, niet waterdicht.

De meeste van onze G-1000 kledingstukken zijn voorgewaxt en kunnen dus zo gebruikt worden. Na een aantal wasbeurten en bij regelmatig gebruik moet de wax echter worden “aangevuld”. Als je van plan bent om ergens naar toe te gaan waar het nat en winderig zal zijn, kun je een extra laag Greenland Wax aanbrengen.

Sommige plaatsen op jouw kleding kunnen best wat extra wax gebruiken. Voor broeken zijn dit de knieën, het zitvlak en onderkant van broekspijpen. Voor jassen denken we dan aan de schouders, capuchon en eventueel de mouwen van jassen. Sommige kledingstukken zijn gemaakt met een combinatie van stoffen (bijv delen in stretch fabric met hier en daar versterking met G1000) dan moet je enkel de G1000 delen waxen.

In de video’s laten we de Fjällräven specialisten vertellen en tonen hoe je best te werk gaat.

Let op: alleen de delen in G-1000 kunnen in de wax worden gezet.

Greenland wax verwijderen.

De wax kan uit de kledingstukken verwijderd worden om ze luchtiger te maken.
G-1000 is gemaakt van katoen en polyester en kan in de wasmachine worden gewassen op 40°C (hoewel wassen op 30°C beter is voor het milieu). Na 2 à 3 wasbeurten is de meeste wax uit het kledingstuk gewassen. Doe dit dus alleen als het echt nodig is (kwestie het milieu wat te respekteren)

360 tour