Hoe onderhoud ik mijn trekkingschoenen?

Een goede trekkingsschoen is waterdicht en biedt de nodige steun aan de voet. Regelmatig onderhoud van uw schoenen zorgt voor een beter behoudt van deze eigenschappen en kan slijtage voorkomen.

Waarom zijn steun en ademende eigenschappen afhankelijk van waterafstotendheid van het leder?

De meeste trekkingschoenen uit het gamma van Avventura zijn gemaakt met een buitenkant van leder en nubuck. Leder is slijtvast en ademend en biedt door zijn stevigheid veel steun. De structuur van leder wordt o.a. bepaald door looistoffen, die de vetten uit het leder halen en het een zekere stijfheid geven. Als leder nat wordt verliest het zijn stijfheid en wordt het dus minder stevig. Bovendien verminderen ook de ademende eigenschappen van de schoen, waardoor je sneller klamme voeten krijgt. Het is dus van essentieel belang dat de langdurige waterafstotendheid (DWR) van jouw schoen behouden blijft. Als deze DWR toch verdwijnt, kan je die vernieuwen met de Nikwax Waterproofing Wax for Leather™ of de Sno Seal van Atsko.

Nikwax Waterproofing Wax for Leather™

Nikwax Waterproofing Wax for Leather biedt onmiddellijke en langdurige waterafstotendheid, terwijl het de ademende eigenschappen van het leder behoudt. Dit maakt het product ook ideaal voor schoenen met een GoreTex® laag. Je kan de wax zowel op droog als op nat leer gebruiken. Dit Nikwax product is gemaakt op waterbasis en is vrij van aerosolen. Het bevat geen schadelijke oplosmiddelen of vluchtige organische stoffen (VOS) en is bovendien niet-ontvlambaar en ongevaarlijk voor zowel mens als natuur.

In het filmpje wordt uitgelegd hoe u dit product het best aanbrengt.

Sno Seal Original Beeswax

Sno Seal beschermt het leer in uw schoenen tegen regen, sneeuw, zon en zout. De formule op basis van bijenwas droogt op tot een vaste was die zich vastklampt in het leder zodat het waterdicht wordt en langer meegaat. Het product laat ondertussen wel toe dat de geabsorbeerde transpiratie nog steeds uit de lederen laag kan ontsnappen.

Sno Seal breng je aan op proper en droog leder. Warm je schoenen eerst even op in de zon, aan een vuur of met een haardroger. Breng daarna met je vingers of met een doek de bijenwas aan en wrijf het goed open. Door de warmte zal de was in het leder dringen. Laat de was een tijd uitharden en wrijf dan de overblijvende resten af met een propere doek. Vergeet deze stap niet, want was die op het leder blijft liggen trekt extra vuil aan.

Het regelmatig reinigen verbetert de waterdichtheid en het ademend vermogen van de schoen en verlengt zo zijn levensduur.

360 tour