Dwars door Amerika met Wouter Deboot op 26 sept 2018

Voor velen is Trump Amerika en is Amerika Trump. Maar Wouter Deboot is daar niet van overtuigd daarom maakte hij kennis met de modale Amerikaan. Via The Trans America Bicycle Trail fietste hij 6800 km dwars door Amerika. Zijn ontmoetingen heeft hij vastgelegd op camera en die zijn in 42 afleveringen vertoond in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Hij ontmoette mensen die moedig en hoopvol zijn, zelfs als alles tegenzit. Zij houden een land overeind dat wij, Europeanen, eigenlijk helemaal niet kennen. Hij pende zijn ervaringen neer in een boek met de gelijknamige titel Dwars door Amerika.

Samen met zijn kompaan StevenClaerhout, die de tocht per camper deed, bracht hij zijn relaas van dit avontuur in Avventura. We werden geprikkeld door de talrijke anekdotes, de humor maar ook de inzichten die Wouter meebracht van zijn trip.

Het beeld van “de Amerikaan” werd wat bijgesteld, de leefomstandigheden in het rurale binnenland wierpen een ander licht op de instelling van de plaatselijke bevolking. Ook de wijdsheid van de natuur en de eenzaamheid van de fietser in Amerika werd klaar geschetst.

Wouter en steven, bedankt voor jullie enthousiasme.

Sara De Vocht, bedankt voor de foto’s

360 tour